A kamaszom cigizik?! – „Anya ez csak elektromos…”

Nagy divatja van a középiskolások körében a különböző elektromos cigarettáknak. Mit tehetünk, ha a gyermekünk előáll azzal, hogy ő is szeretne ilyet használni vagy már akár használja is?

Mindenekelőtt, a legfontosabb szabály a tinédzserekhez: vegyük fel a támogató-megértő attitűdöt, mert enélkül nem tudunk rá hatni. Mondjuk el, hogy megértjük, a tömeg és a kortárs hangadók nyomását.

De! Az egészségügyi következményeket nem tudjuk és nem is akarjuk figyelmen kívűl hagyni. Mondjuk el, hogy nekünk ő a legfontosabb, ezért kérjük, hogy ne éljen a dohánytermékek használatával. Az e-cigaretta is káros! Ugyan nincs füstje, de ettől ne gondolja hogy egészségesebb, mint a klasszikus cigi. Legyünk állhatatosak és kitartóak, mert abban a pillanatban hogy kivonjuk magunkat a gyermek dolgaiból, fékezhetetlenné válhat. A kamaszok, bár úgy tűnik nem szeretik a folyamatos kontrollt, de a figyelmet, állhatatosságot igenis igénylik. Készüljünk föl a nehézségekre: sokan ilyenkor felmérgesednek, bedühödnek, vagy elsétálnak amikor beszélni akarunk velük.

Vegyünk egy mély levegőt és menjünk utána egy második, harmadik, negyedik…tizenötödik próbálkozásra….

Jelmondat: “Fontos vagy nekem..”