Tanévzárás – kinek jár a dicséret?

A tanévzáró ünnepségeket nem minden diák várja… mert vannak akik várhatóan nem aratják le a babérokat, nem szólítják ki őket, hogy jutalomkönyvet vegyenek át, nem kapnak dicséretet… Azok a gyerekek, akik hátrányból indulnak a tanulásban, készséghiánnyal, tanulási nehézségekkel élnek, vagy egyszerűen “csak” nehezebben értik meg az adott tantárgyat. Nekik óriási erőfeszítés egy közepes eredmény elérése is.  De mit tehetünk mi, szülők, nagyszülők, ha díjazni szeretnénk azon óriási energiabefektetést, amely a bizonyítványban nem szembetűnő?

Úgy gondoljuk, hogy gyermekünk fejlődéséhez és érzelmi biztonságához hozzájárul, ha otthon díjazzuk a teljesítményét. Ez megerősíti őt és érezni fogja, hogy értékes és nem pedig” hülye” és “nem ér semmit”.

Készítettünk két oklevelet, amit mi szülők, vagy nagyszülők, nagynénik, keresztszülők, szomszédok, bárki akik közel áll a diákhoz, használhatunk. Megköszönhetjük a munkáját és tudtára adhatjuk ezáltal, hogy mennyire értékeljük a rengeteg erőfeszítést, a szorgalmát, és azt, hogy nem adta fel!

Kattints a képre és töltsd le, nyomtasd ki te is az oklevelet!